top of page

Douane informatie

 

Verboden items.

Het is toeristen verboden vuurwapens, alcoholische dranken, varkensvleesproducten, pornografie en afgoden van aanbidding mee te nemen naar de Maldiven. 

Bovendien zijn er strenge straffen van toepassing op degenen die proberen illegale drugs het land binnen te brengen. Alcohol- en varkensvleesproducten zijn alleen onder een speciale vergunning verkrijgbaar op vakantie-eilanden. 

Medicatie 

De meeste medicijnen kunnen bij u worden meegenomen bij het binnenkomen van de Maldiven, op voorwaarde dat u een doktersrecept toont en de hoeveelheid die u bij zich heeft, niet hoger is dan uw vereisten voor de duur van uw verblijf op de Maldiven. Aangezien de regelgeving echter af en toe verandert, dient u bij de douane na te gaan of uw medicatie is toegestaan ​​op de Maldiven.

Fotografie en duikuitrusting 

Als u veel foto- of duikuitrusting meebrengt, is het raadzaam om uw resort voor aankomst op de hoogte te stellen van de details. Geef anders een lijst met details over de apparatuur (serienummers enzovoort) om vertraging op de luchthaven bij aankomst te voorkomen. Alle items die achterblijven, zijn aansprakelijk voor invoerrechten. 

Douane

Voor meer informatie over welke items naar de Maldiven kunnen worden gebracht, kunt u contact opnemen met de Douane van de Maldiven: Maldiven douane Boduthakurufaanu Magu Maafannu, Telefoon: 00960 3322001 Fax: 00960 3322633

E-mailadres: customsmail@customs.gov.mv

Vaccinatieadvies

 Er zijn geen specifieke vaccinaties nodig om de Maldiven binnen te komen. Als u echter uit een Centraal-Afrikaans of Zuid-Amerikaans land komt waar gele koorts endemisch is (zie hier voor informatie over landen die getroffen zijn door gele koorts), heeft u een internationaal certificaat van inenting tegen gele koorts nodig om de Maldiven binnen te komen. 

Raadpleeg uw arts voor verder gezondheidsadvies.

bottom of page