top of page

Reis info

 

Visum en paspoort informatie van de Maldiven

 

Toeristenvisum voor de Maldiven.

U hoeft geen visum aan te vragen voordat u op vakantie naar de Maldiven gaat.

 

Alle toeristen, van alle nationaliteiten, kunnen bij aankomst op de Maldiven gratis een visum voor 30 dagen krijgen. 

 

Om bij aankomst op de internationale luchthaven van Malé een toeristenvisum te krijgen, moet u: Beschikken over een geldig paspoort met Machine Readable Zone (MRZ) - (standaard ICAO Annex 9, hoofdstuk 3.10.1) en moet minimaal 6 maanden geldig zijn; Een retourvluchtticket, of een vliegticket naar een andere bestemming, voor vertrek binnen 30 dagen na aankomst; Ofwel een bevestiging van een hotel- / resortboeking, of bewijs van voldoende saldo om uw onkosten op de Malediven te dekken (minimaal US $ 100 + US $ 50 per dag aangetoond door contant geld of bankafschrift). 

De autoriteiten van de Maldiven eisen dat uw paspoort / reisdocument geldig is voor de duur van uw verblijf op de Maldiven. 

Controleer echter de vereiste geldigheid van uw paspoort naar andere bestemmingen en van de luchtvaartmaatschappijen waarmee u reist, aangezien zij mogelijk een regeling hebben die u mogelijk niet toestaat te reizen als uw paspoort minder dan 6 maanden geldig is. 

Houd er rekening mee dat: U mag geen werk verrichten terwijl u op de Malediven bent met een toeristenvisum.

Bezoekers die een baan hebben gevonden of die hun visum overschreden hebben, kunnen worden uitgezet. 

 

Disclaimer: De afgifte van toeristenvisa ligt uiteindelijk bij de beoordeling van de immigratieambtenaar. 

 

Als toerist heb je niet het recht om een ​​visum voor 30 dagen te claimen, en de bovenstaande informatie moet worden gezien als leidraad. 

Verlenging van toeristenvisum 

U kunt uw visum voor 30 dagen bij aankomst met 60 dagen verlengen door rechtstreeks een aanvraag in te dienen bij de Maldiven Immigration voordat het reeds toegekende visum vervalt. 

Meer informatie over toelatingseisen, andere soorten visa en verlengingen van toeristenvisa is beschikbaar op de website van de Maldivische immigratie dienst, klik op volgende link:  Maldives Immigration

Houd er rekening mee dat: 
De Ambassade en het Consulaat van de Maldiven in Brussel en Balen in geen geval visa's afgeven.

bottom of page