top of page

Mensen en Cultuur

Mensen

 

De bevolking van de Maldiven behoort bijna volledig tot de Maldivische etnische groep, die het resultaat is van het feit dat verschillende volkeren zich achtereenvolgens op de eilanden vestigen door de geschiedenis van het land.

 

De eerste kolonisten, zo wordt algemeen aangenomen, waren Tamil- en Singalezen uit Zuid-India en Sri Lanka.

Handelaren uit Arabische landen, Malaya, Madagaskar, Indonesië en China bezochten de eilanden door de eeuwen heen. 

Traditioneel wanneer gasten een lokaal eiland bezoeken, zullen de eilandbewoners hen verwelkomen door een vers kokosdrankje te serveren. Deze traditie is tot op de dag van vandaag voortgezet en wees niet verbaasd als uw resort een prachtig versierd kokosdrankje aanbiedt wanneer u uw bestemming bereikt! 

Het uiterlijk van de Maldivische bevolking kan van atol tot atol verschillen, als gevolg van de genen die zijn doorgegeven door Zuid- en Zuidoost-Aziaten, Afrikanen en Arabieren. 

De officiële taal is een Indo-Europese taal genaamd Dhivehi (of Maldivisch). De taal, Dhivehi, verschilt in dialect in sommige regio's in het zuiden van de Maldiven, mogelijk vanwege de afgelegen natuur en de bestaande manieren van leven op het eiland).

Er wordt ook Arabisch, Hindi en Engels gesproken.

Het Engelse woord 'atol' is afgeleid van het Dhivehi (de taal van de Maldiviërs): 'atholhu' - wat 'een ringvormig rif of een keten van eilanden gevormd uit koraal' betekent. 

Momenteel zijn Maldivianen aanhangers van de soennitische islamitische school.

Maldiviërs omarmden de islam in 1153 na Christus en sindsdien heeft de religie een sleutelrol gespeeld bij het vormgeven van de Maldivische samenleving.

Enkele van de beroemde bezienswaardigheden in het land zijn sterk beïnvloed door islamitische architectuur.

Cultuur

De eilanden van de Maldiven liggen op de handelsroute van de Indische Oceaan.

Zo zijn kolonisten en bezoekers uit naburige regio's en over de hele wereld in contact gekomen met de eilanden zolang de geschiedenis is vastgelegd.

 

Dat is de heen-en-weerstroom van mensen en hun culturen, dat er een duidelijk effect is achtergelaten op de Maldivische bevolking, de taal, overtuigingen, kunsten en attitudes.

Hoewel de Maldiven cultureel beïnvloed werden door andere tradities, hebben Maldiviërs een exclusieve culturele identiteit opgebouwd en behouden.

De vermenging van culturen wordt veel gezien in de Maldivische kunsten.

De muziek gespeeld met de lokale bodu-beru (grote trommel) lijkt op die van Afrikaans drummen.

De dhoni (een unieke Maldivische zeilboot) is een kunstvorm die zelf is gebouwd met bekwaam vakmanschap, met aanzienlijke overeenkomsten met de Arabische dows.

Maldiviërs staan ​​bekend als enthousiaste vakmensen.

De ingewikkelde steengravures die in de Vrijdagmoskee in Male 'zijn gevonden, zijn een levend voorbeeld van Maldivisch vakmanschap.

Het meesterschap en de inventiviteit van de Maldiviërs zijn terug te vinden in lakwerken, mat weven, kokoskoord maken en kalligrafie.

Traditionele jurken en ornamenten belijden de kunstzinnigheid en creativiteit van Maldivische ambachtslieden.

De fijne kunst van de Maldiviërs vertegenwoordigt wat we hebben opgedaan met de Zuidoost-Aziatische architectuur. 

Dan is er het ongedefinieerde: de verschillende geometrische ontwerpen die worden gebruikt in matten die zijn geweven van lokale materialen, de geborduurde halslijn van traditionele vrouwenjurken en ook hun ornamenten, leggen een ander verhaal bloot dat is binnengebracht vanuit een onbekende cultuur die is binnengedrongen in de Maldivische samenleving.

Maldiviërs erfden een schatkist van oude mythologie en folklore die generaties lang mondeling werd doorgegeven.

Omdat de eilanden zijn omgeven door zee, beelden de meeste volksverhalen angstige zeemonen en geesten uit die de eilandbewoners achtervolgen. 

Maldiviërs staan ​​vrij open voor aanpassing en verwelkomen over het algemeen inspiratie van buitenaf.

De cultuur is altijd met de tijd mee blijven evolueren.

De lokale bevolking eet nog steeds vis en vissers brengen nog steeds dagen op zee door, maar het toerisme neemt nu een prominente plaats in.

bottom of page