top of page

De Honorary - Consul Dhr. Gerard Huiting voor Vlaanderen, België

 

Al vele jaren ben ik gefascineerd door de Maldiven, haar rijke geschiedenis en cultuur, tradities en gastvrije mensen.


Gelegen op het kruispunt in de Indische Oceaan, zijn de Maldiven door de eeuwen heen beïnvloed door vele culturen, waaronder Arabieren, Afrikanen en Indiërs, en zijn ze geassimileerd tot een unieke cultuur en identiteit.

De Maldiven staat in België bekend als een magische toeristische bestemming die bekend staat om zijn koraalriffen en romantische eilandresorts.

Gerard.jpg

Gerard Huiting

Hon.Consul Republiek der Maldiven

Vlaanderen - België

Kortom, de Maldiven is de ideale plek om je in harmonie met de natuur te voelen. Minder bekend is het feit dat de Maldiven een van de meest duurzame visserijtechnieken kent, namelijk de pole-and-line methode, waar zowel de lokale bevolking als het milieu baat bij hebben.
 

Daarom streeft ik als Honorary Consul voor de Maldiven in Vlaanderen, België ernaar om de Maldiven en Vlaanderen dichter bij elkaar te brengen op cultureel, artistiek, toeristisch en academisch gebied, en daarbij de intermenselijke banden te versterken door de organisatie van evenementen, conferenties, beurzen, informatieavonden, en andere activiteiten en het betrekken van een breed scala aan belanghebbenden uit alle lagen van de bevolking.

Ik kijk ernaar uit om samen met u bruggen van begrip te bouwen tussen de Maldiven en Vlaanderen, wederzijds bewustzijn bevorderen en elkaars rijke geschiedenis, gebruiken en waarden waarderen door de frequente uitwisseling van informatie en ideeën.

bottom of page